Trhanec pečený na pánvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec pečený na pánvi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12689 |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Sirup malinový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 144,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 803,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec pečený na pánvi postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, cukr, sůl a polovinu dávky mléka rozšleháme v míse. Postupně přidáváme mouku, až vznikne hladké těstíčko, které zředíme zbylým mlékem. Nakonec vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo, přilijeme část těstíčka a po obou stranách opečeme lehkou, silnější omeletu. Roztrháme ji vidličkou, pocukrujeme a polijeme ovocným sirupem. |
3 | Stejně postupujeme do zpracování těstíčka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.