Recept

Trhanec pečený na pánvi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12689

Ingredience

50 g Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko plnotučné
250 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Sirup malinový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 618kJ
19% Sacharidy 70 g
42% Tuky 32 g
7% Sodík 140 mg
33% Bílkoviny 18 g

Trhanec pečený na pánvi postup přípravy receptu:

1

Žloutky, cukr, sůl a polovinu dávky mléka rozšleháme v míse. Postupně přidáváme mouku, až vznikne hladké těstíčko, které zředíme zbylým mlékem. Nakonec vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

2

Na pánvi rozpálíme máslo, přilijeme část těstíčka a po obou stranách opečeme lehkou, silnější omeletu. Roztrháme ji vidličkou, pocukrujeme a polijeme ovocným sirupem.

3

Stejně postupujeme do zpracování těstíčka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept