Piškotový dort bez vážení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový dort bez vážení
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12690 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 26,7mg |
Vláknina | 49,3mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový dort bez vážení postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj vmícháme žloutky a cukr, po povrchu těsta rozprášíme mouku, opatrně vše zamícháme. |
2 | Pečeme zvolna v dortové formě, vyložené pečicím papírem. |
Poznámka
Vychladlý korpus plníme libovolným krémem. Servírujeme studené.