Piškotový dort šlehaný v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový dort šlehaný v páře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12692 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
110 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 26,2mg |
Vláknina | 440,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový dort šlehaný v páře postup přípravy receptu:
1 | Celá vejce s cukrem šleháme v kastrůlku ve vodní lázni, až vznikne hustá pěna. Odstavíme z ohně, šleháme do vychladnutí. Nakonec zlehka přimícháme mouku smíchanou se Solamylem. |
2 | Korpus pečeme v dortové formě, vyložené pečicím papírem. |
3 | Po vychladnutí plníme dort libovolnou náplní. |
Poznámka
Servírujeme studené.