Lupínky ze žitné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lupínky ze žitné mouky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12695 |
Ingredience
50 g | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
120 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mouka žitná bílá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 113,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lupínky ze žitné mouky postup přípravy receptu:
1 | Mouku, sušené droždí a sůl rozmícháme na vále. Do mouky rozdrobíme máslo a mlékem zaděláme vláčné těsto (asi jako na nudle). |
2 | Těsto tence vyválíme, placku přeneseme na pomaštěný plech a rozkrájíme na čtverce. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Čtverce necháme těsně u sebe - pečením se rozestoupí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.