Jablečný pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný pudink
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12703 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
30 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
150 g | Piškoty dětské kulaté |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 196,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný pudink postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj po částech cukr, zamícháme jeden po druhém žloutky a piškotové drobečky. |
2 | Oloupaná jablka nakrájíme na kostky a spolu s rozinkami je vmícháme do připravené vaječné směsi. |
3 | Pudink vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy a vaříme jej v páře 45 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené.