Kaštanový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanový pudink
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12704 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
160 g | Kaštany jedlé |
60 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko plnotučné |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 397,6mg |
Draslík | 291,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 599,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaštany jedlé, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanový pudink postup přípravy receptu:
1 | Kaštany oloupeme, ponoříme na chvíli do vařící vody a sloupneme tenkou vnitřní slupku. Nalijeme na ně mléko, vaříme do měkka. |
2 | Měkké kaštany prolisujeme, přidáme k nim vanilkový cukr, cukr, máslo a necháme je na mírém ohni podusit, až trochu zhoustnou. Do vychladlých kaštanů zamícháme žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
3 | Pudink vložíme do vymazané, strouhankou vysypané formy a vaříme hodinu. |
4 | Vychladlý pudink podáváme s vanilkovým krémem. |
Poznámka
Servírujeme studené.