Recept

Telecí medailonky Dubarry

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12705

Ingredience

1 ks Květák
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 266 mg
71% Bílkoviny 40 g

Telecí medailonky Dubarry postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opečeme na másle. Výpek zaprášíme moukou, krátce ji osmahneme, zalijeme smetanou a chvíli povaříme. Poté přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, sůl a nasekanou petrželku.

2

Omytý květák uvaříme v osolené vodě a po okapání jej rozdělíme na růžičky.

3

Medailonky rozložíme na plech, obložíme je květákem a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným Parmezánem.

4

Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem.

5

Podáváme s dušenými bramborami a s listovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept