Gratinované králičí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované králičí závitky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12708 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Estragon |
800 g | Králičí maso |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 178,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Estragon, Králičí maso, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované králičí závitky postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné a omyté maso naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle. |
2 | Na válu rozložíme plátky slaniny, položíme na ně spařené špenátové listy, na porce masa. Okořeníme estragonem a nasekanou petrželkou, posypeme posekanou cibulí, česnekem a nastrouhaným sýrem. Zabalíme do závitků. |
3 | Závitky vložíme do máslem vymazaného pekáče a krátce zapečeme v troubě. |
4 | Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou, rozmícháme a povaříme asi 20 minut. Přidáme zbylý nastrouhaný sýr a omáčkou zalijeme závitky. Zapečeme v troubě do zlatova. |
5 | Podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.