Jednoduchý recept

Bramborové koblihy slané

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12712
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

250 g Brambory vařené
1 ks Chlebový kvásek
30 g Máslo čerstvé
200 g Moravské uzené maso
300 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
500 ml Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,680 kcal
Kilojoule 7 029kJ
19% Sacharidy 68 g
192% Tuky 144 g
20% Sodík 404 mg
43% Bílkoviny 24 g

Bramborové koblihy slané postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory prolisujeme, smícháme s moukou.

2

Zvlášť v míse smícháme žloutky, máslo, kvásek, přidáme směs z brambor a mouky, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Necháme je vykynout a poté z něj vyválíme plátky zhruba 7,5 cm vysoké.

3

Malým koblihovým vykrajovadlem naznačíme na jeden plát kroužky, do jejichž středu dáme nasekané uvařené maso. Přikryjeme druhým plátem, kolem nádivky těsto smáčkneme a vykrojíme koblížky. Pokládáme je na nahřátý plech, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout.

4

Vykynuté koblihy klademe vrchní stranou dolů do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Jakmile se začnou smažit, plamen zmírníme.

5

Koblihy podáváme jako zákusek k vínu nebo čaji.

Poznámka

Obměna: Přidáme-li do těsta 1,5 lžíce moučkového cukru a naplníme-li je hustou marmeládou, získáme tím sladký zákusek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept