Bramborové koblihy slané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové koblihy slané
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12712 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
1 ks | Chlebový kvásek |
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Moravské uzené maso |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 352,9mg |
Draslík | 300,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 218,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové koblihy slané postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme, smícháme s moukou. |
2 | Zvlášť v míse smícháme žloutky, máslo, kvásek, přidáme směs z brambor a mouky, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Necháme je vykynout a poté z něj vyválíme plátky zhruba 7,5 cm vysoké. |
3 | Malým koblihovým vykrajovadlem naznačíme na jeden plát kroužky, do jejichž středu dáme nasekané uvařené maso. Přikryjeme druhým plátem, kolem nádivky těsto smáčkneme a vykrojíme koblížky. Pokládáme je na nahřátý plech, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout. |
4 | Vykynuté koblihy klademe vrchní stranou dolů do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Jakmile se začnou smažit, plamen zmírníme. |
5 | Koblihy podáváme jako zákusek k vínu nebo čaji. |
Poznámka
Obměna: Přidáme-li do těsta 1,5 lžíce moučkového cukru a naplníme-li je hustou marmeládou, získáme tím sladký zákusek.