Bramborový salát s vařenou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s vařenou majonézou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12717 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Na majonézu | |
---|---|
125 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Bramborový salát s vařenou majonézou | |
500 g | Brambory vařené |
2 ks | Okurka salátová |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 195,9mg |
Draslík | 872,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Vaječný žloutek slepičí, Brambory vařené, Okurka salátová, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s vařenou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, přidáme drobně pokrájenou cibuli a jemně rozkrájené okurky. Vše smícháme. |
2 | Příprava majonézy: mléko přistavíme na oheň. V půli šálku mléka rozkvedláme žloutky, mouku a přilijeme k horkému mléku. Za stálého míchámí necháme směs zhoustnout, odstavíme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, olej a hořčici. Necháme téměř vychladnout, nalijeme na připravené brambory. |
3 | Salát řádně promícháme a necháme dvě hodiny uležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.