Vločkový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločkový nákyp
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12719 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
120 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 299,2mg |
Draslík | 199,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 324,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ovesné vločky, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločkový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Mléko osolíme a uvedeme do varu. Přidáme ovesné vločky a uvaříme kaši. |
2 | Máslo utřeme se žloutky a s cukrem do pěny, po částech přidáme vychladlou kaši. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
3 | Nákyp pečeme ve vymazané, strouhankou vysypané formě asi 45 minut. |
4 | Podáváme s ovocným sirupem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.