Recept

Oříškový pudink ze škrobové moučky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12720

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 l Mléko plnotučné
100 g Ořechy vlašské
40 g Solamyl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
13% Sacharidy 48 g
30% Tuky 23 g
1% Sodík 21 mg
18% Bílkoviny 10 g

Oříškový pudink ze škrobové moučky postup přípravy receptu:

1

Solamyl rozmícháme se žloutkem v troše studeného mléka. Zbylé mléko osladíme, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přilijeme v mléce rozmíchaný Solamyl. Směs dáme znovu na oheň a necháme přejít varem.

2

Do prochladlého pudinku zamícháme žloutek, mleté oříšky a pevný sníh, ušlehaný z bílku.

3

Pudink nalijeme do pohárů, ozdobíme celými ořechy a necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept