Oříškový pudink ze škrobové moučky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškový pudink ze škrobové moučky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12720 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 l | Mléko plnotučné |
100 g | Ořechy vlašské |
40 g | Solamyl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 105,1mg |
Draslík | 135,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 776,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškový pudink ze škrobové moučky postup přípravy receptu:
1 | Solamyl rozmícháme se žloutkem v troše studeného mléka. Zbylé mléko osladíme, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přilijeme v mléce rozmíchaný Solamyl. Směs dáme znovu na oheň a necháme přejít varem. |
2 | Do prochladlého pudinku zamícháme žloutek, mleté oříšky a pevný sníh, ušlehaný z bílku. |
3 | Pudink nalijeme do pohárů, ozdobíme celými ořechy a necháme v chladu ztuhnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.