Pomerančový rosol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový rosol
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12723 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
210 g | Cukr krupice |
2 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Rum |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
25 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 335,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Pomeranče, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Pomerančový rosol postup přípravy receptu:
1 | Cukr polijeme vínem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovou a pomerančovou šťávu, žloutky. Vše dobře promícháme, na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. |
2 | Do horkého krému rychle zašleháme rozpuštěnou želatinu rozvařenou v rumu. Nakonec do prochladlého krému lehce vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
3 | Krém urovnáme do vypláchnuté formy a necháme ztuhnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.