Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 12723
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 ks Citrony
210 g Cukr krupice
2 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Rum
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 l Víno bílé
25 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
19% Sacharidy 69 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 96 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pomerančový rosol postup přípravy receptu:

1

Cukr polijeme vínem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovou a pomerančovou šťávu, žloutky. Vše dobře promícháme, na mírném ohni šleháme do zhoustnutí.

2

Do horkého krému rychle zašleháme rozpuštěnou želatinu rozvařenou v rumu. Nakonec do prochladlého krému lehce vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

3

Krém urovnáme do vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept