Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12729

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí plec

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 211kJ
0% Sacharidy 1 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 212 mg
44% Bílkoviny 25 g

Telecí řízek sekaný postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme sůl, nasekanou petržel, lžíci mouky, vše promícháme na hladkou hmotu.

2

Na moukou posypaném prkénku tvarujeme placičky, které opečeme na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.

3

Hotové řízky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme přes řízky.

4

Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept