Telecí kotlety na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety na roštu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12730 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 166,5mg |
Draslík | 648,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety na roštu postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety osušíme a okraje nařízneme. Maso naklepeme, mírně osolíme. |
2 | Porce potřeme olejem, vložíme na rozpálený rošt a opékáme asi 5 minut. Po upečení potřeme každou kotletu máslem. |
3 | Podáváme s vařenými nebo osmaženými bramborami a tatarskou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.