Masitá kroupová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masitá kroupová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12732 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Hovězí maso vařené |
100 g | Ječné kroupy |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 272,2mg |
Draslík | 336,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Ječné kroupy, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masitá kroupová polévka postup přípravy receptu:
1 | Kroupy namočíme, druhý den je uvaříme do měkka a prolisujeme přes cedník. |
2 | Vařené maso nakrájíme na kostičky a s vývarem přilijeme k prolisovaným kroupám. Polévku podle chuti okořeníme a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.