Fazolový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový krém
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12738 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Fazole bílé |
0,1 l | Mléko polotučné |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 162,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fazole bílé, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový krém postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme ve vodě do měkka. |
2 | Vychladlé fazole prolisujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a podle potřeby zředíme trochou mléka. |
3 | Nakonec do krému lehce vmícháme ušlehanou smetanu. |
Poznámka
Servírujeme studené.