Artyčoky vařené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky vařené
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12750 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 109g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citrony, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky vařené postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě se šťávou z citrónu vaříme artyčoky 30 minut. |
2 | Abychom poznali, zda jsou dostatečně uvařené, zkusíme vytáhnout okvětní list. |
3 | Po uvaření necháme artyčoky řádně okapat, podáváme k nim máslo a opraženou strouhanku nebo omáčku. |
Poznámka
Servírujeme studené.