Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12753
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
0,5 dl Hovězí vývar základní
8 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 93 kcal
Kilojoule 388kJ
6% Sacharidy 20 g
1% Tuky 1 g
15% Sodík 293 mg
5% Bílkoviny 3 g

Brukev dušená postup přípravy receptu:

1

Brukve (neboli kedlubny, jedná se o shodný druh) oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme vývarem a dle chuti osladíme. Dusíme 15 minut. Jakmile jsou měkké, zahustíme máslem smíchaným s moukou, které po malých kouscích přidáváme do šťávy.

2

Dušené brukve podáváme k vařenému hovězímu masu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Obměny: 1. Použijeme polovinu brukví a polovinu karotky. Vše nakrájené na stejně velké kousky. 2. Použijeme polovinu brukví a polovinu čerstvého hrášku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept