Plněný moravský bochník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný moravský bochník
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12754 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Křen |
0,1 ks | Máslo čerstvé |
80 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
20 g | Švestky sušené |
200 g | Sýr Moravský bochník 45% |
1 ks | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 174,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Křen, Ořechy vlašské, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Moravský bochník 45%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný moravský bochník postup přípravy receptu:
1 | V míse umícháme máslo s taveným sýrem do pěny. Přidáme sůl, nasekané ořechy, nastrouhaný křen, spařené rozinky a na nudličky nakrájené sušené švestky. Vše zlehka zamícháme. |
2 | Plátky sýra rozložíme těsně vedle sebe na alobal, potřeme připravenou směsí a zavineme do rolády. Zabalíme do alobalu, necháme v chladu ztuhnout. |
3 | Roládu krájíme na plátky a podáváme s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Použijeme plátkový moravský bochník.