Filé zapečené s taveným sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé zapečené s taveným sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 84,1mg |
Vláknina | 235,6mg |
Vitamín A | 417,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín celý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé zapečené s taveným sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé naporcujeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme v chladu asi hodinu odležet. |
2 | Porce filé opečeme na oleji a urovnáme na pekáč. Zalijeme rozmíchanou kysanou smetanou, poklademe nakrájeným taveným sýrem. Povrch posypeme mletou paprikou, kmínem a nasekanou petrželkou, pokapeme máslem, v horké troubě krátce zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.