Hovězí steak se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12758 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 97,9mg |
Draslík | 498,9mg |
Vláknina | 82,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a okořeníme. Steaky opečeme po obou stranách na oleji. |
2 | Každý upečený steak posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme kysanou smetanou rozmíchanou s koprem a dáme prohřát do trouby. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.