Řízky zapečené se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky zapečené se šlehačkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 140,6mg |
---|---|
Cholesterol | 149,9mg |
Draslík | 410,2mg |
Vláknina | 146,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky zapečené se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a posypeme moukou. Maso opečeme na sádle, vložíme do zapékací mísy, podlijeme výpekem z řízků a dopečeme v troubě. |
2 | Téměř měkké řízky hustě posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, podlijeme smetanou, dodusíme. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.