Brukev dušená s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukev dušená s kyselou smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12766 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Citrony |
8 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 223,6mg |
Draslík | 726,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 613,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kedlubna, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukev dušená s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brukve nakrájíme na hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme a dusíme skoro do měkka. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a nasekanou petrželovou natí, vše krátce povaříme. |
2 | Odstavíme z ohně, přidáme žloutek, rozmíchaný v troše smetany, dle potřeby zakapeme citrónovou šťávou. Citrónovou šťávu můžeme nahradit bílým vínem. |
3 | Podáváme s bramborami a petrželí nebo smaženými noky z odpalovaného těsta. |
Poznámka
Servírujeme teplé.