Recept

Brukev dušená s kyselou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 12766
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Citrony
8 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka polohrubá
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
16% Sodík 318 mg
12% Bílkoviny 7 g

Brukev dušená s kyselou smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brukve nakrájíme na hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme a dusíme skoro do měkka. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a nasekanou petrželovou natí, vše krátce povaříme.

2

Odstavíme z ohně, přidáme žloutek, rozmíchaný v troše smetany, dle potřeby zakapeme citrónovou šťávou. Citrónovou šťávu můžeme nahradit bílým vínem.

3

Podáváme s bramborami a petrželí nebo smaženými noky z odpalovaného těsta.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept