Recept

Brukve plněné zeleným hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12768
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Náplň
1 kávová lžička Cibule
1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
Brukve plněné zeleným hráškem
8 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 676kJ
8% Sacharidy 30 g
4% Tuky 3 g
28% Sodík 568 mg
11% Bílkoviny 6 g

Brukve plněné zeleným hráškem postup přípravy receptu:

1

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme.

2

Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka.

3

Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme.

4

Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu.

5

Podáváme s bramborami dušenými na másle.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept