Tvarohový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1277 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Citrony |
300 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
60 g | Cukr vanilka |
60 g | Hrozinky |
300 g | Máslo čerstvé |
1200 ml | Mléko polotučné |
15 g | Sůl |
900 g | Tvaroh jemný |
360 g | Vejce slepičí |
1200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 200,3mg |
Draslík | 98,4mg |
Vláknina | 726,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh jemný, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozmícháme a mírně osolíme. |
2 | Žemli nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme ji mlékem. |
3 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. |
4 | 250g másla vyšleháme s polovinou dávky cukru a se žloutky, přidáme kůru z omytého citronu, omyté, spařené a okapané rozinky, tvaroh a žemli. Vše lehce promícháme. |
5 | Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do směsi tvarohu a žemlí. |
6 | Vhodnou nádobu vymazanou zbylým máslem naplníme hmotou a pod poklicí v páře ve vyhřáté troubě nákyp dusíme. Před koncem dušení nákyp odkryjeme. |
7 | Ještě teplý nákyp opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce. Nakonec pokrm posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. |