Jednoduchý recept

Brukvové zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12771
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
7 ks Kedlubna
1 špetka Kmín celý
0,1 dl Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 371kJ
5% Sacharidy 20 g
1% Tuky 1 g
12% Sodík 235 mg
5% Bílkoviny 3 g

Brukvové zelí postup přípravy receptu:

1

Brukve oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle.

2

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme brukve, kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zelí okyselíme a přisladíme dle chuti. Dle obliby můžeme zahustit lžičkou hladké mouky, smíchané s vodou a krátce povařit.

3

Zelí podáváme jako přílohu k pečením a knedlíkům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept