Hodonínské špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hodonínské špízy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12772 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Jablka |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Moravský bochník 45% |
100 g | Sýr Palivec |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 120,5mg |
Draslík | 148,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 173,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli koření mleté, Jablka, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Moravský bochník 45%, Sýr Palivec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hodonínské špízy postup přípravy receptu:
1 | Sýry, slaninu, očištěnou papriku a jablko nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Střídavě je napichujeme na špejle, osolíme a okořeníme. |
2 | Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko. Špízy do něj namočíme, obalíme ve strouhance a smažíme v horkém oleji. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.