Vejce plněná šunkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná šunkovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12775 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Papriková pasta sladká |
1 šálek | Petržel - nať |
5 ks | Ředkvička |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka drůbeží |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 378,0mg |
Draslík | 737,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Papriková pasta sladká, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná šunkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme ve studené vodě, oloupeme, rozpůlíme, žloutky opatrně vyjmeme a vložíme do mixéru. Ke žloutkům přidáme jemně nakrájenou šunku, smetanu, vše rozmixujeme. Krém vložíme do misky, přidáme jemně pokrájené okurky, petrželku nadrobno nasekanou, osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, paprikový protlak. Vše řádně promícháme, pokud je krém moc hustý, přidáme trochu smetany. |
2 | Krémem naplníme půlky vajec (cukrářským sáčkem s hvězdicovým nástavcem), vyskládáme na tác a vložíme do ledničky vychladit. |
3 | Větší mísu vyskládáme omytými a osušenými listy ředkviček, na ně upravíme naplněná vejce, ozdobíme plátky ředkviček a petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.