Zámecké toasty s vepřovými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zámecké toasty s vepřovými játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12776 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 ks | Cibule sterilovaná |
1 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Veka |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 135,7mg |
Draslík | 928,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Játra vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zámecké toasty s vepřovými játry postup přípravy receptu:
1 | Plátky veky opečeme nasucho na plechu v troubě, poté je mírně potřeme máslem. |
2 | Na zbylém másle orestujeme omytá, na nudličky pokrájená játra spolu s plátky žampionů. Směs ochutíme hořčicí, pepřem a solí, navršíme ji na plátky veky, poklademe nakrájenými cibulkami a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Toasty zapečeme v horké troubě, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.