Jemné sýrové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné sýrové sušenky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12777 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mandle mleté |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 136,1mg |
Draslík | 53,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 218,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné sýrové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosijeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, změklé máslo nakrájené na kousky, mleté mandle (nebo ořechy), sůl a pepř. Zaděláme těsto jedním vejcem a vodou, dobře zpracujeme. Dáme na 30 minut do chladu odpočinout. |
2 | Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem rozdělíme na čtverce a vypichujeme různé tvary sušenek. |
3 | Druhé vejce rozšleháme s trochou mléka, každou sušenku jím potřeme, posypeme solí, plátky mandlí a poprášíme paprikou. |
4 | Sušenky pečeme na vymaštěném plechu v předehřáté troubě do zlatova. |
5 | Podáváme k čaji nebo vínu. |
Poznámka
Servírujeme studené nebo chladnoucí.