Roláda plněná ovocným tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda plněná ovocným tvarohem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12779 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
12 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Kompot jahodový |
2 polévková lžíce | Kompot meruňkový |
125 g | Máslo čerstvé |
12 kávová lžička | Mouka polohrubá |
500 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 226,1mg |
Draslík | 112,7mg |
Vláknina | 883,3mg |
Vitamín A | 234,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 273,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Kompot jahodový, Kompot meruňkový, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda plněná ovocným tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s cukrem do husté pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, spolu s moukou jej lehce vmícháme do žloutků. Na vymazaném plechu upečeme z těsta tenký plát, který necháme vychladnout. |
2 | Tvaroh s máslem a cukrem mícháme do pěny. Přimícháme nakrájené rozinky a na kostičky pokrájené kompotované ovoce, nakonec vmícháme připravenou želatinu, rozpuštěnou ve vodě. |
3 | Na plát natřeme tvarohovou pěnu, stočíme do rolády a necháme ztuhnout v chladu. |
4 | Roládu krájíme na řezy a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.