Rýže s čočkou a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s čočkou a jogurtem
Rýže s čočkou a jogurtem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1278 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule perlová |
50 g | Čočka jedlá |
1 špetka | Hřebíček mletý |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Koriandr mletý |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet malinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 21,1mg |
Draslík | 413,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čočka jedlá, Hřebíček mletý, Jogurt bílý, Kmín celý, Koriandr mletý, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Máslo čerstvé, Ocet malinový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s čočkou a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem. |
2 | Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut. |
3 | Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme 1 sklenici perlové cibule