Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12780

Ingredience

2 ks Celer bulvový
1 ks Citrony
1 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 695kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 13 g
17% Sodík 335 mg
6% Bílkoviny 4 g

Celer zadělávaný postup přípravy receptu:

1

Celery omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo hranolky. Vložíme do rendlíku na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme téměř do měkka mírně podlité.

2

Poté přilijeme osolenou smetanu smíchanou s moukou a povaříme 5 minut. Dle chuti okyselíme šťávou z citrónu.

3

Podáváme jako přílohu k vařenému masu, k masu na roštu nebo s knedlíky ze žemlí, ze strouhanky nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. Obměna: do šťávy přidáme nasekané kapary nebo nastrouhaný Parmezán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept