Recept

Teplá kaše z celeru a brambor

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12782

Ingredience

300 g Brambory
300 g Celer bulvový
1 dl Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 395kJ
5% Sacharidy 16 g
2% Tuky 2 g
9% Sodík 173 mg
7% Bílkoviny 4 g

Teplá kaše z celeru a brambor postup přípravy receptu:

1

Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na kostky, osolíme a dusíme s kouskem másla do měkka mírně podlitý. Šťávu vysmahneme.

2

Oloupané brambory nakrájíme, uvaříme jako na bramborovou kaši a scedíme.

3

Celer i brambory prolisujeme, přidáme kousek másla, horké mléko a ušleháme kaši. Posypeme strouhankou opraženou na sucho a omastíme máslem.

4

Podáváme místo kaše bramborové se saláty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept