Studená kaše z celeru a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená kaše z celeru a brambor
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12783 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
600 g | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
150 g | Majonéza |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 760,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Citrony, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená kaše z celeru a brambor postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na tvrdo. |
2 | Oloupaný celer opláchneme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařené scedíme. |
3 | Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Uvaříme v jiném kastrolu v osolené vodě, uvařené scedíme. |
4 | Brambory, celer a vejce prolisujeme, necháme vychladnout. |
5 | Poté kaši upravíme na listy salátu, přelijeme majonézou a ozdobíme dílky citónu. |
Poznámka
Servírujeme studené.