Celer smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer smažený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12784 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 565,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer smažený postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 7,5 mm tlusté. Plátky osolíme po obou stranách, naskládáme těsně na sebe do misky, přikryjeme a necháme půl hodiny uležet, aby změkly. |
2 | Poté je osušíme v papírových ubrouscích, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a smažíme na tuku. Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a saláty.