Jednoduchý recept

Celer smažený v těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12785

Ingredience

2 ks Celer bulvový
125 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
350 ml Olej stolní
1 hrst Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
29% Sodík 589 mg
11% Bílkoviny 6 g

Celer smažený v těstě postup přípravy receptu:

1

Očištěné celery oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm tlusté. Osolíme po obou stranách, vyskládáme do misky, přikryjeme talířem a necháme půl hodiny měknout. Mezitím připravíme těsto.

2

Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme mouku a po částech vlijeme mléko. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.

3

Plátky celeru namočíme v těstě a ihned vkládáme do horkého oleje. Nejprve smažíme zprudka, poté oheň trochu zmírníme. Usmažené plátky pokládáme na papírové ubrousky okapat.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší posypanou osmaženou strouhankou. Obkládáme listy salátu a syrovou červenou i zelenou paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept