Celer smažený v těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer smažený v těstě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12785 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
125 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 ml | Olej stolní |
1 hrst | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 130,8mg |
Draslík | 571,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer smažený v těstě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné celery oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm tlusté. Osolíme po obou stranách, vyskládáme do misky, přikryjeme talířem a necháme půl hodiny měknout. Mezitím připravíme těsto. |
2 | Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme mouku a po částech vlijeme mléko. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať. |
3 | Plátky celeru namočíme v těstě a ihned vkládáme do horkého oleje. Nejprve smažíme zprudka, poté oheň trochu zmírníme. Usmažené plátky pokládáme na papírové ubrousky okapat. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší posypanou osmaženou strouhankou. Obkládáme listy salátu a syrovou červenou i zelenou paprikou.