Recept

Vepřové kotlety dušené se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 12788
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 špetka Cukr krystal
3 ks Hřebíček
0,3 kávová lžička Jalovec
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
300 ml Voda pitná
800 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 860kJ
3% Sacharidy 12 g
32% Tuky 24 g
16% Sodík 325 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřové kotlety dušené se zelím postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety v celku po všech stranách osmahneme na rozehřátém sádle, podlijeme, osolíme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Maso potom vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Na šťávu od dušení vložíme kysané zelí, přidáme hřebíčky, bobkový list, dvě kuličky jalovce a podle chuti přidáme cukr. Zelí podlijeme trochou vody a podusíme.

3

K měkkému zelí přidáme nakrájené kotlety a prohřejeme. Nakonec odstraníme celé koření.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept