Rychlé banánové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé banánové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1279 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
2 ks | Banány |
70 g | Banány sušené |
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
330 g | Mouka polohrubá |
100 g | Poleva čokoládová |
2 polévková lžíce | Rum |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 388,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Banány sušené, Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Poleva čokoládová, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé banánové řezy postup přípravy receptu:
1 | Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přimícháme rum a citronovou šťávu. Máslo s cukrem ušleháme v hustou pěnu, poté postupně přišleháme jednotlivá vejce. |
2 | Smícháme mouku, kypřicí prášek a citronovou kůru. Tuto směs a rozmačkané banány zamícháme do připravené pěny. |
3 | Těsto rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 30minut dozlatova. |
4 | Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu. Koláč necháme vychladnout a poté mřížkovitě polevou ozdobíme. Nakrájíme na kousky a dozdobíme banánovými lupínky. |
Poznámka
z citrónu použijeme zvlášť kůru a šťávu