Roláda z vepřové kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z vepřové kýty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12790 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Okurky nakládané |
100 g | Olej stolní |
100 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 237,2mg |
Draslík | 598,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 314,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z vepřové kýty postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso rozřízneme na 1–2 cm silný plát a na prkénku jej rovnoměrně naklepeme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu urovnáme nasekanou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji (50 ml) usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehneme přes náplň a srolujeme. Roládu osolíme a povážeme pevnou nití, konce sešijeme. |
2 | Maso vložíme na zbylý olej do pekáčku a opečeme. Podlijeme trochou vody a za stálého polévání šťávou upečeme doměkka a dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.
Recept jsem vyzkoušela, jelikož roládu jsem ještě nikdy nedělala a tak jsem zkusila něco nového. Vepřová kýta je suchá sama o sobě, takže bych pro příště vložila do rolády třeba plátky slaniny. Horčici jsem použila krémžskou, jelikož není v ingrediencích specifikována a používám ji často do pokrmů. Pekla jsem na 180 °C cca hodinu a půl. Roláda se povedla a také nám všem chutnala. Vzhledem k tomu, že se jedná o sušší maso, doporučila bych jako přílohu buď bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Já zvolila šťouchané brambory. Dobrou chuť