Celerové krokety I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové krokety I
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12795 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 dl | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Olej rostlinný |
13,8 g | Rýže dušená |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 335,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 590,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerové krokety I postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. |
2 | Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji. |
3 | Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem. |
Poznámka
Podáváme s citrónem k pečeným masům nebo jako samostatný pokrm s brambory a tatarskou omáčkou.