Celerové krokety II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové krokety II
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12796 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené |
1 ks | Celer bulvový |
0,3 ks | Cibule |
1 šálek | Kuřecí maso vařené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 591,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 619,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerové krokety II postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na čtvrtky a uvaříme. Necháme vychladnout, drobně nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme k němu nastrouhané brambory, nastrouhanou cibuli, papriku, dva žloutky, nakrájené maso a osolíme. |
2 | Řádně promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. Obalíme je v bílcích, ve strouhance a usmažíme. |
Poznámka
Krokety podáváme se saláty.