Zeleninová polévka se strouháním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se strouháním
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 128 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
33 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
33 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
33 g | Květák |
33 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,1 g | Muškátový oříšek |
13 g | Paprika mletá sladká |
13 g | Petržel - nať |
13 g | Sůl |
33,2 g | Tuk |
27 g | Vejce slepičí |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 190,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se strouháním postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Mírně ji osmahneme na dávce tuku, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou zeleninu a na malé růžičky rozebraný květák. |
2 | Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. |
3 | Uvedeme do varu a vaříme, až je zelenina téměř měkká. |
4 | Do polévky zavaříme strouhání, které jsme připravili z hladké mouky a vejce, přidáme hrášek, strouhaný muškátový oříšek, zjemníme máslem, přisolíme a povaříme. |
5 | Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky až při podávání. |
6 | Příprava strouhání: Z prosáté mouky a vajec zpracujeme nudlové těsto a necháme je odpočinout. |
7 | Potom těsto nastrouháme na vál nebo na utěrku na struhadle se širšími slzičkami. Strouhání rozdělíme po celé ploše. Necháme je proschnout a poté zavaříme. |
Poznámka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu