Jednoduchý recept

Zeleninová polévka se strouháním

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 128
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

33 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
33 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
33 g Květák
33 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hrubá
0,1 g Muškátový oříšek
13 g Paprika mletá sladká
13 g Petržel - nať
13 g Sůl
33,2 g Tuk
27 g Vejce slepičí
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 518kJ
3% Sacharidy 10 g
9% Tuky 7 g
53% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Zeleninová polévka se strouháním postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Mírně ji osmahneme na dávce tuku, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou zeleninu a na malé růžičky rozebraný květák.

2

Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem.

3

Uvedeme do varu a vaříme, až je zelenina téměř měkká.

4

Do polévky zavaříme strouhání, které jsme připravili z hladké mouky a vejce, přidáme hrášek, strouhaný muškátový oříšek, zjemníme máslem, přisolíme a povaříme.

5

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky až při podávání.

6

Příprava strouhání: Z prosáté mouky a vajec zpracujeme nudlové těsto a necháme je odpočinout.

7

Potom těsto nastrouháme na vál nebo na utěrku na struhadle se širšími slzičkami. Strouhání rozdělíme po celé ploše. Necháme je proschnout a poté zavaříme.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept