Recept

Černý kořen zadělávaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12801

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1,2 l Voda pitná
0,3 l Zakysaná smetana
600 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 410kJ
9% Sacharidy 34 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 216 mg
16% Bílkoviny 9 g

Černý kořen zadělávaný postup přípravy receptu:

1

Očištěný černý kořen vložíme do citronem okyselené vody, aby nezčernal. Poté opláchneme, nakrájíme na kousky asi 0,5 cm dlouhé a vložíme na rozehřátou polovinu másla. Podlijeme 3/4 vývaru a dusíme dvacet minut.

2

Mezitím připravíme z druhé poloviny másla a mouky světlou jíšku, přilijeme zbytek vývaru a kyselou smetanu, přidáme k podušenému kořenu a povaříme 5 minut. Dle chuti přisolíme a přisladíme.

Poznámka

Černý kořen podáváme jako přílohu k vařenému i dušenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept